Barion Pixel

Egy tökéletes rakott krumplinál nincs jobb! – a Stand 25-ben jártunk

„A Stand 25 jelenleg az ország legjobb 12 étterme között szerepel. A fenséges ízek mellett pedig a megfizethető árak miatt is érdemes felkeresni őket.

Február 24-én, hétfőn este rendezték meg a hazai gasztronómiai élet legjelentősebb eseményét, a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát, ahol Szulló Szabina és Széll Tamás étterme, a Stand másodszor is Magyarország legjobb étterme lett.

Mi is jártunk már náluk, még a nyitás környékén, és az alapján nem is nagyon vitatkoznánk az  eredménnyel. (Ezt a tesztet ITT találjátok.)

De a Stand, mondjuk úgy, hogy egy bizonyos rétegnek szól. A legolcsóbb, 3 fogásos ebéd is 12 500 forintba kerül, és bár minden fillért megér, ezt az összeget nem feltétlenül tudja vagy szeretné kifizetni mindenki.

A Dining Guide „Top 10 +2” magyar étterem listáján azonban van még egy Szulló Szabina és Széll Tamás által vezetett hely, a Stand 25, ami jóval szolidabb árakkal csábít, de ez nem megy az ízek rovására.

A Stand 25-nek sokáig volt egy nagy hibája: a Belvárosi Piac adott neki otthont. Ez nagyban bekorlátozta a nyitvatartási idejüket, a méretüket, és nehéz volt kizárni, felülírni a piacos hangulatot ha ott evett az ember.

Novemberben azonban a Stand 25 átköltözött Budára, a Lánchíd és a Váralagút környékére, és teljesen új időszámítás vette kezdetét.

Hosszabb nyitva tartás, nagyobb vendégtér, bővített menü és nem utolsó sorban sokkal elegánsabb, finomabb hangulat járt együtt a költözéssel. Mintha mindig is ide készültek volna.

A bisztró filozófiája azonban maradt: Minőségi, magyar alapanyagokból, hagyományos magyar ételeket magas színvonalon készítenek el, mindezt pedig egy elérhető, jó árfekvésben.

A Stand 25-ben van a la carte étlap, így beülhetünk csak egy fogásra is, de az ebéd menü ára sem vészes: 2 fogás 4 500 Ft, 3 fogás 5 400 Ft. És ezért az árért valóban hibátlan élményben lehet része az embernek.

Az egész kezdődik egy kis kenyeres-vajas bemelegítéssel. Ebből óvatosan falatozzatok, mert ez nem finie dining étterem, itt bőséges adagok érkeznek majd sorban!

Folytatásként a Szabina és Tamás nevével már szinte összeforrt gulyáslevest nem szabad kihagyni!

Bár minket ezúttal a hagymaleves ejtett igazán ámulatba. Aki azt hiszi, hogy ezt a levest csak tejszínesen lehet ehetővé varázsolni, kóstolja meg itt. Teljesen más dimenzió.

Aztán ha a klasszikusokon mennénk végig, jöhet a világ legfinomabb rakott burgonyája, céklasalátával. Hihetetlenül krémes és ízletes. Minden falat mámor!

De aki a kacsamájjal töltött beregi csirkecombot választja, az sem fog csalódni. Burgonyapüré és almakompót is jár hozzá. Így valóban emberes adag. És hát… én ettem már pár töltött csirkét életemben, de ez volt az, ami szinte már meg is szólalt.

A desszert fronton a túrógombóc a signature étel. Nincs is benne hiba továbbra sem.

De megéri egy ezrest ráfizetni a mogyorókrémes és eperlekváros palacsintára is. Teljesen más volt, mint amihez hozzá vagyok szokva, mégis elvarázsolt. Masszív és erőteljes darab. Bármikor tudnék belőle repetázni! (Meg abból a házi mogyorókrémből vinnék is haza!)

Kevés olyan hely van Budapesten, amit bárkinek mernék ajánlani, de a Stand 25 ilyen. Aki szereti a tisztességes magyar konyhát, és szívesen kóstolja meg az ismerős ízeket javított kiadásban, annak nem okozhat csalódást.”

Az eredeti cikk itt olvasható.

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások